27 Eylül 2007 Perşembe

Avcı, İKO toplantısı için İtalya'dan ABD' ye gitti

Dışişleri Bakanı Avcı, Londra üzerinden New York'a geçerek, İKÖ Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak.
Avcı ve beraberindeki heyetin 3 Ekim'de KKTC'ye dönmesi bekleniyor.
Rom' da konsorsiyum başkanı Massimo Bugli ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Avcı; KKTC vatandaşlığına kabul edilen parlamenterlere kimlik kartı ve pasaportlarını vermek üzere gittiği İtalya'da geçtiğimiz gün de Roma vilayetine bağlı 15 belediye, bölge bankaları ve çeşitli kuruluşların oluşturduğu konsorsiyumun başkanı Massimo Bugli ile görüştü.
Görüşmede bir açıklama yapan Bugli, Kıbrıs Türkleri ile daha sıcak ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.
Dışişleri Bakanı Avcı da konuşmasında, "Kıbrıs Türkleri gibi Akdeniz'in sıcak kanlı ve sevecen insanlarını Roma'da görmekten büyük mutluluk duyduklarını" kaydetti.
Avcı, Kıbrıslı Türklerin, Avrupa'da yaşayan tüm toplumlarla iyi bağlar kurmak istediğini de ifade etti.
Dışişleri Bakanı Avcı ve beraberindeki heyet daha sonra yine Roma'ya bağlı Albano Laziale Belediye Başkanı ve bölge politikacılarıyla bir araya geldi.
Avcı görüşmede yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk insanının, Rumlara barış elini uzattığının altını çizerek, İtalyan halkının desteğini yanlarında görmek istediklerini ifade etti.
Avcı, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Roma temasları çerçevesinde İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Crucianelli ile de bir araya geldi.
Avcı, Kıbrıs konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi aktardığı görüşmede, özellikle son dönemlerde AB üyeliğini arkasına alan Rum yönetiminin uzlaşmaz tutumunu sürdürdüğü ve Kıbrıs sorununu çıkmaza doğru sürüklediği mesajı verdi.
Turgay Avcı ayrıca Roma'daki Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve üzerinde İtalyanca "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" yazan özel mermerlerden oluşan anıtı ziyaret etti.
Yatırım yapmak amacıyla KKTC'ye gelen ünlü İtalyan işadamı Anglelo Boscolo'nun onuruna verdiği yemeğe de katılan Bakan Avcı, temaslarının son gecesinde İtalyan devlet televizyonu RAİ'nin canlı olarak yayınlanan "Tempi Dispari" isimli haber programına katıldı.


Kıbrıs Gazetesi 27.09.07 Perşembe

Hiç yorum yok: