20 Eylül 2007 Perşembe

BM: Kıbrıs Türkleri ile Rumların temasları az

Kıbrıslı Türkler ile Rumlar arasında çok az temas bulunuyor. Buna karşın çoğunluk, barışı inşa etmek için daha fazla temasın yararlı olduğunu düşünüyor.
LEFKOŞA - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP’nin araştırmasına göre, Rumların yüzde 86’sının, Kıbrıs türklerinin de yüzde 72’sinin, ne profesyonel ne de kişisel anlamda Ada’nın diğer tarafında yaşayanlarla teması bulunuyor.
Birbiriyle iletişimi olanlar arasında Kıbrıs Türklerinin yüzde 65’i ile Rumların yüzde 82’si, bu durumdan memnun olduklarını ifade ediyor. Yine ankete katılan Kıbrıslı Türklerin yüzde 60’ı, Rumların ise yüzde 77’si, toplumlar arasında daha yakın bir ilişkinin taraflar arasında daha iyi ilişkiler geliştireceğini düşünüyor.UNDP İşbirliği ve Güven İçin Hareket (UNDP-ACT) Birimi program yöneticisi Jaco Cilliers, araştırmanın her iki taraf için de anlamlı ve daimi temasa sahip olmak için fırsatlar verilmesinin gerekliliğini gösterdiğini söyledi. Cilliers, Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasında temas kurulmasına fırsat yaratılmasının iki toplum arasındaki ilişkileri de geliştireceğini kaydetti.Anketin RAI danışmanlık tarafından 1004 kişiyle yapıldığı belirtildi.


http://www.ntv.com.tr/news/420517.asp 21.09.07 Cuma NTVMSNBC Dünya

Hiç yorum yok: