18 Eylül 2007 Salı

KKTC'de Gül ve Talat'tan açıklama

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül'ün adada olmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Talat şunları söyledi:
Her şart altında bizlere yönelik desteğini bizi cesaretlendiriyor, güçlendiriyor. Kıbrıs'ta yaşanan sorunu çözüme yolunda elinden geleni ortaya koyan bir halk olarak böyle bir fırsat verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise şunları söyledi
İlk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanı Talat ile iki ülke arasındaki ilişkileri ve adada sorunun çözümü için yapılması gerekenler ve bugüne kadar yapılanlar ele alınmıştır. Kuzey Kıbrıs halkı çözüm için elinden geleni yapmıştır. KKTC'deki gelişme bizi mutlu etmektedir. Gerek demokratik gerek ekonomik gelişmeler bizi mutlu etmektedir. Adada iki gerçek vardır. İki ayrı ülke iki ayrı demokrasi iki ayrı dil ve iki ayrı din vardır. Adanın gerçeklerini bu şekilde kabul ederek çözüme gidilmelidir. Çözüm de bu gerçeklerin bilinerek yapılmasında fayda vardır. KKTC'de son 5 yılda ekonomik olarak yüzde 200 gelişme göstermiştir. Adada çözüm mutlaka olacaktır ve bunun gerçekleştiği takdirde ada herkesin takdir ettiği bir yaşamaya mümkün kılacaktır.
Rum liderin Türkiye'ye yönelik açıklamalarda Türk askerini tehdit olarak görmesine ise Cumhurbaşkanı Gül, Türk askeri buraya barış getirmiştir. Adanın daha önceki hali herkesin bilgisindedir. Ülkenin lideri olan kişi bile yaşananlardan dolayı kaçmak zorunda kalmıştır.


http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=269245 18.09.2007

Hiç yorum yok: